Paraules De Guerra: Tarragona Als Papers De Salamanca eBook

ISBN 9788496639027
AUTOR(A) Xavier Fernandez
FECHA 2006
TAMAÑO DEL ARCHIVO 7,15 MB
Emprende2020.es Paraules De Guerra: Tarragona Als Papers De Salamanca Image
Els papers de Salamanca per fi han tornat a Catalunya. La polèmica ha estat molt intensa. Però què diuen aquests papers? Xavier Fernández i Isidre Virgili s'han endinsat en els documents que fan referència a la demarcació de Tarragona. La documentació retornada ens parla, per exemple, del drama dels refugiats i de la situació de les presons, de l'enfonsament del Vapor Navarra davant d'Altafulla, de l'atac a la química de Flix, i també inclou informes dels efectes dels bombardejos aeris a Tarragona.
DESCARGAR
LEER EN LINEA
El libro Paraules De Guerra: Tarragona Als Papers De Salamanca en formato PDF. El libro Paraules De Guerra: Tarragona Als Papers De Salamanca en formato MOBI. El libro Paraules De Guerra: Tarragona Als Papers De Salamanca en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Xavier Fernandez. Disfruta leyendo con el sitio web emprende2020.es.

Els anys trenta comencen amb records de Tarragona: els passejos, els concerts i les ballades de sardanes a la Rambla, els estius al vespre. Poc feien presagiar la tragèdia que s'esdevindria al juliol de 1936. El dia 16 d'aquell mes, dia de la Mare de Déu del Carme, en què es beneïa el mar a Tarragona i començava la temporada de banys, la ciutat encara estava en calma.

El Departament de Cultura ha fet entrega, aquest dilluns, de 30 fons documentals i 47 grups de documents a 50 propietaris dels anomenats 'Papers de Salamanca', confiscats arran de la Guerra Civil espanyola. Entre aquests es troben nou associacions i