Homiliari: Antologia Literaria De L Alt Urgell eBook

ISBN 9788497796651
AUTOR(A) Vv.aa.
FECHA 2011
TAMAÑO DEL ARCHIVO 2,59 MB
Emprende2020.es Homiliari: Antologia Literaria De L Alt Urgell Image
 Isidre Domenjó, Joan Obiols i Albert VillaróL’antologia literària que teniu a les mans arrenca a les beceroles de la llengua catalana en un racó de Pirineu que ara coneixem com a Alt Urgell. D’aleshores ençà, en aquesta part del món, com arreu de la civilització, l’home ha continuat usant els signes gràfics per comunicar-se, de tal manera que ha anat deixant, negre sobre blanc, narracions de fets, reflexions, poemes i històries inventades. Tot plegat constitueix el patrimoni literari d’una comarca tocada per les Homilies d’Organyà —de les quals ha manllevat el títol aquest llibre— i amb un cos d’escriptors contemporanis d’allò més heterogeni i, tanmateix, ben avingut. Localitat i globalitat comparteixen pàgines i despleguen una petita mostra de la creativitat literària a l’Alt Urgell, unes pinzellades que, encara que només sigui modestament, pretenen temptar el lector a conèixer més en profunditat aquells autors que li facin l’ullet. Pep Albanell, Pep Espunyes, Marcel Fité, Joan Obiols, Lluís Racionero, Jordi Solé Camardons o Albert Villaró són alguns dels escriptors fills d’aquesta comarca que apareixen en aquest volum per mitjà d’un breu fragment d’una de les seves obres. Però n’hi ha més, fins a una trentena de textos d’autors per als quals l’Alt Urgell és alguna cosa més que una referència geogràfica.
DESCARGAR
LEER EN LINEA
El libro Homiliari: Antologia Literaria De L Alt Urgell en formato PDF. El libro Homiliari: Antologia Literaria De L Alt Urgell en formato MOBI. El libro Homiliari: Antologia Literaria De L Alt Urgell en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Vv.aa.. Disfruta leyendo con el sitio web emprende2020.es.

L'escriptor i periodista gironí Pere Gorgoll, ha rebut aquest dissabte el Premi Pirineu de Narrativa Literària que atorga l'Ajuntament d'Organyà, dotat amb 2.000 euros, per l'obra No te'n vagis.L'autor va recollir la distinció en el decurs de l'acte de lliurament dels premis Homilies d'Organyà, coincidint amb la 23a Fira del Llibre del Pirineu.

L'any 2004 es van celebrar els vuit segles de les homilies. El museu de les Homilies d'Organyà es troba a la plaça homònima d'aquesta població urgellenca. Forma part de la Ruta dels oficis d'ahir de la comarca de l'Alt Urgell.